4 must-haves: Ford Capri III en meer!

4 must-haves: Ford Capri III en meer!

Norev Ford Capri

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vier toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Skoda 1000 MB, WhiteBox, 1:24 €26,–

We zien veel nieuws in diverse schalen, maar de vroeger veel populairdere schaal 1 op 24 is er ook nog. Zo brengt het merk WhiteBox, bekend van geslaagde modellen tegen scherpe prijzen, deze Skoda 1000 MB. Toen dat model medio jaren zestig verscheen, hadden ook veel concurrenten de motor achterin, net als deze SkodaHelaas bleef dit merk veel te lang aan dat concept vasthouden, maar dat wisten we toen nog niet. De letters MB slaan overigens op Mlada Boleslav, de vestigingsplaats van de oorspronkelijke Skoda-fabriek. Het fabrieksmuseum daar is zeer de moeite waard!  

 Ford Capri III, Norev, 1:18 €65,–

In de jaren zeventig, tot zo’n beetje medio jaren tachtig, was er een prachtige tweestrijd onder sportief ingestelde automobilisten. Feitelijk gebaseerd op de Amerikaanse ‘ponycars’ zagen we hier twee kampen, met Opel Manta– en Ford Capri-liefhebbers. Fraai gelijnde, stoere coupés, feitelijk gebaseerd op de techniek van heel gewone middenklassers. Dit is de derde en laatste generatie van de Capri, met de Duitse 2,8 liter V6 met injectie, die vooral heel lekker klonk, maar ook behoorlijk meters wilde maken. Het Franse Norev maakt er nu een heel fraai 1:18-model van, in diverse kleuren, compleet met openslaande deuren, motorkap en achterklep.  

LEGO x NASA Space Shuttle Discovery €199,99

Ruim dertig jaar geleden lanceerde NASA de Discovery. Een iconische space shuttle die tijdens zijn vijfdaagse missie bijna 3,4 miljoen kilometer aflegde. Allemaal om de inmiddels welbekende Hubble ruimtetelescoop in positie te brengen. Een ongekend staaltje technologie dat je nu zelf kunt nabouwen. Als ode aan deze space shuttle komt LEGO met een Discovery bouwset. Met behulp van de 2.354 steentjes bouw je dit icoon tot in detail na. Compleet met werkend landingsgestel, vleugelkleppen, roer, openslaande laadruimte deuren en een miniatuur versie van de Hubble Telescoop.

Sonos Roam €179,–

De kwaliteit en het gemak van Sonos, maar dan in een compact formaat voor onderweg. Audiofielen vroegen er al jaren om, en nu is het moment dan eindelijk daar. Want Sonos komt met Roam. Een handzame, lichtgewicht speaker die tegen een stootje en water kan. En dat zonder in te leveren op geluidskwaliteit of gebruiksgemak. Volgens Sonos klinkt hij door zijn akoestische architectuur net zo helder, diep en vol als zijn grotere broers. Deze nieuwe bluetooth speaker is alles wat je van Sonos mag verwachten, maar dan voor onderweg. Grootse audio in een kleine verpakking.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Bron