Echt zo zuinig als beloofd? Afscheid duurtester: Toyota Yaris 1.5 Hybrid

Echt zo zuinig als beloofd? Afscheid duurtester: Toyota Yaris 1.5 Hybrid

Toyota Yaris 1.5 Hybrid

De duurtest Toyota Yaris 1.5 Hybrid heeft onze garage verlaten. Wat is goed en wat kan beter? In deze video zet redacteur Peter Hilhorst het voor je op een rijtje.

De Toyota Yaris 1.5 Hybrid zwaait onze garage voor de laatste keer uit met een kilometerstand van 11.148. Over de gehele periode hebben we een verbruik gerealiseerd van 18,2, terwijl hij op onze ecoronde wist te pieken met 1 op 23,3. Exact de fabrieksopgave. Daarmee hebben we gelijk de kracht van de 1.5 Hybrid genoemd en dat is zijn praktijkgedrag. Hij is echt zuinig te rijden zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen.

Pluspunten Toyota Yaris

De gereden Toyota Yaris was een 28.995 euro kostende 1.5 Hybrid Launch Edition, waarmee de Auto van het Jaar 2021 opperbest voor de dag komt. Dit topmodel zit degelijk in elkaar, is van mooie materialen opgetrokken en royaal uitgerust, waardoor het gevoel zich opdringt in een mini Lexus te zitten. Het navigatiesysteem is niet zijn sterkste punt door de verouderde graphics, onnodig gecompliceerde menu’s en gemiddelde rekensnelheid. Wel goed zijn de vlotte reacties op het scherm en de fysieke sneltoetsen.

Toyota Yaris 1.5 Hybrid ervaringen

Voorin biedt de Toyota Yaris sportief gevormde stoelen die geen heel grote afmetingen hebben, maar wel goed zitten. Achterin staat ook puik meubilair en is het daar vooral het gebrek aan beenruimte, waarmee hij een middenmoter is. Hetzelfde geldt voor de kofferbak-inhoud van 286 liter. Het interieur van de Yaris scoort vooral door de volwassen bouwkwaliteit en de uitgebreide uitrusting, maar minder op het ruimte-aanbod.

Kijk de video voor ons eindoordeel over de Toyota Yaris 1.5 Hybrid. Liever onze uitgebreide verslagen in het magazine teruglezen? Dat kan als je een digitaal abonnement neemt, want dan heb je elke Autovisie altijd en overal bij de hand. Via deze link zie je hoe je zo’n abonnement kunt afsluiten.

Bron