Iconische London Taxi ook als ‘elektrische’ camper

Iconische London Taxi ook als ‘elektrische’ camper

LEVC e-Camper

Een liefhebber van de London Taxi én campers? Goed nieuws, want de twee worden binnenkort door LEVC gecombineerd.

LEVC staat voor London EV Company en is onderdeel van het grote Geely, waar onder andere Volvo en Polestar onder vallen. Voorheen stond het bedrijf te boek als The London Taxi Company, dat sinds 1919 faam maakte met de bouw van taxi’s en carrosserieën voor bijvoorbeeld MG. Inmiddels is de firma bezig met het bouwen van, zoals de naam al aangeeft, (deels) elektrische taxi’s en bussen, maar het kijkt verder dan dat.

LEVC TX: De Londense ‘black cab’ wordt groen

Niet waar

De Britten zijn namelijk bezig met de ontwikkeling van de e-Camper, volgens LEVC zelf ‘s werelds ‘eerste elektrische camper’. Een flinke claim, die dan ook niet waar is. Want er bestaan al genoeg elektrische campers op de wereld, al gaat het in veel gevallen om bijvoorbeeld een camperombouw door derden.

Bovendien is deze e-Camper helemaal niet volledig elektrisch. Het nieuwe voertuig van LEVC is namelijk een hybride. De fabrikant geeft geen details van de aandrijflijn, maar laat wel weten dat een elektromotor en range extender met elkaar samenwerken. Daaruit blijkt dat de VN5, een bus die LEVC al aanbiedt, als basis voor deze camper dient. Die heeft een elektromotor van 110 kW, die z’n stroom haalt uit een accupakket dat 31 kWh meet.

Actieradius LEVC e-Camper

Daardoor kan de e-Camper bijna 100 kilometer volledig elektrisch afleggen. Is de batterij leeg, dan werkt een 1,5-liter driecilinder als range extender. Volgens LEVC heeft de e-Camper daardoor een totaal bereik van zo’n 480 kilometer. Wil je laden, dan kan dat in het geval van de VN5 met een vermogen van 50 kW. Dat zal voor de e-Camper niet anders zijn.

Uiteraard heeft de e-Camper ook een uitgebreide kampeeruitrusting. Zo zijn er slaapplekken voor vier personen, een elektrisch fornuis, een slaaphefdak en een inklapbare tafel. De twee voorstoelen kunnen daarbij omgedraaid worden, zodat er een woonkamer ontstaat. Voor liefhebbers van surfen of fietsen zal LEVC specifieke systemen aanbieden.

Prijs

Geïnteresseerden kunnen overigens al een reservering plaatsen bij LEVC. Definitieve prijzen zijn er nog niet, maar naar verwachting kost de e-Camper zo’n 73.000 euro, exclusief belastingen en eventuele opties. Wie ‘m nu bestelt, kan de hybride camper ergens in het vierde kwartaal van dit jaar verwachten.

Bron