Mitsubishi Grandis

Mitsubishi Grandis DI-D Turbodiesel nu bij Ruysdael! Nieuwe speler op de zakelijke markt In tijden dat de brandstofprijzen tot ongekende hoogtes stijgen, introduceert Mitsubishi de Grandis DI-D Turbodiesel. De multifunctionele MPV heeft een moderne, zuinige dieselmotor, zes of zeven zitplaatsen, een onderscheidend uiterlijk en fenomenale rijeigenschappen.

De Grandis DI-D staat per direct bij de dealer voor een zakelijk verantwoorde prijs vanaf € 34.499,-. De slagkracht van de Grandis zit ‘m in de verfijnde 1.968 cm 3 metende viercilinder turbodieselmotor met intercooler. De krachtbron is voorzien van pompverstuivertechniek en levert 136 pk bij 4.000 toeren per minuut en een maximum koppel van 310 Nm bij 1.750 toeren per minuut.

De motor werkt met de hoogste inspuitdruk in vergelijking met andere inspuittechnieken van dieselmotoren. Dat levert een hoger vermogen op en een hoger koppel bij een lager brandstofverbruik. Ook draagt die hoge druk bij aan een ‘schone’ verbranding met als gevolg lage emissiewaarden. De turbodieselmotor van de Grandis voldoet aan de Euro4-emissienorm zonder een Diesel Partikel Filter (DPF), terwijl de meeste concurrenten daar wel een roetfilter voor nodig hebben.

De DI-D motor geeft de Grandis vleugels. De topsnelheid bedraagt 195 km/uur en in 10,8 seconden accelereert de Mitsubishi van 0 naar 100 km/uur. Ondanks zijn uitstekende prestaties springt de Grandis DI-D spaarzaam met de brandstof om. Het gecombineerde verbruik is 6,6 l/100 km en de CO 2 -uitstoot is 176,2 g/km. Goede isolatie zorgt ervoor dat de dieselgeluiden op de achtergrond blijven en de handgeschakelde zesversnellingsbak levert daar een belangrijke bijdrage aan. Door een lange overbrengingsverhouding en een goede spatiëring van de versnellingen draait de motor weinig toeren bij gangbare snelheden op bijvoorbeeld de snelweg.

Deze soepel en strak schakelende versnellingsbak is exclusief voor de dieselversie van de Grandis. Ook is er een nieuw ontwikkeld tweedelig vliegwiel dat transmissietrillingen en -geluiden dempt. Al direct bij zijn introductie in 2004 werd de Grandis, met zijn looks van een premium stationwagen en de ruimte en flexibiliteit van een fullsize MPV, met veel enthousiasme ontvangen. Zo biedt het veelzijdige interieur standaard het ‘Hide & Seat TM ‘-concept, die het mogelijk maakt de derde stoelenrij afzonderlijk weg te vouwen in de vloer.

Deze simpele handeling vergt slechts enkele seconden, met als resultaat veel extra bagageruimte. In feite verandert de Grandis in een oogwenk van een 4- of 5-zitter (afhankelijk van de uitvoering) in 6- of 7-zitter zonder dat daarmee van tevoren rekening moet worden gehouden.

You may also like