Waar moet je rekening mee te houden ingeval je besluit om je wagen te chiptunen?

Je wagen laten chippen is een uitgelezen methode om je wagen te voorzien van zijn maximale kracht. Desondanks het kent zeker zijn mindere kanten en en gebeurt niet zonder risico. Je kan terecht op deze link om een offerte op te vragen, of je kunt aanvankelijk meer leren aangaande chiptuning in dit stuk.

ecu chiptuning bij mijnchiptuning.nl

Je wagen laten chiptunen, waarom?

Via remapping realiseer je een wagen die zijn maximale vermogen haalt, en dit moet niet prijzig te zijn. Bij fabricage wordt de auto voorzien van een standaard software, en bij remapping gaan experts dit aanpassen om het meeste uit je auto te krijgen.

Baten chiptuning

Remapping van je voertuig resulteert erin dat je wagen in een paar uren tot 35% extra vermogen heeft. Voorts ga je 15% minder brandstof uitstoten. Tijdens de eerste autorit na het autochippen is er reeds een verschil voelbaar: je auto verplaatst zich lekkerder over de weg. Vanwege het verminderde benzineverbruik moet je minder langs aan de pomp van het benzinestation, wat je chiptuning op termijn terugbetaalt!

Brandstofbesparing door chipping

Je motor gaat soepelder na autochipping. Extra power dus, gecombineerd met benzine uitsparen Ecu tuning is een wijze van remapping die eveneens interessant is. Hierbij concentreren de experts zich volledig op benzineverbruik verlagen en is de kwantiteit toegestopte PK’s regelmatig klein.

OBD chipping

Wie een klein budget heeft kan kiezen voor de snelste manier: OBD tuning. We kunnen je met zekerheid zeggen dat de resultaten bij OBD enkel positief onthaald worden.

Remapping via testbank is een fabeltje

De aanschaf van een testbank is onvoorwaardelijk onnodig bij remapping. Achteraf kan je deze wel benutten ter vergelijking. Hoe dan ook gebeurt het meer vaker dan niet dat een DYNO report al bij een chiptuning inbegrepen zit, dus dit niet meer nodig is. Uit onze belevenis komt dat behoorlijk goed overeen met het daadwerkelijke vermogen.

Wanneer is chiptuning onjuist voor je wagen?

Remapping is niet beroerd voor je auto, maar als je het verkeerd laat uitvoeren, kan het wel behoorlijk fout uitpakken. Hieronder delen we alle foute technieken die kunnen voorkomen worden:

  • De wagen laten remappen zonder deze op een accu controller te zetten
  • Je auto remappen zonder een reservekopie uit te voeren
  • De ECU aanpassen met verkeerde chiptuning-bestanden

Gevaren autochipping

Chiptuning houdt enkele potentiële gevaren in. Een professional kan daarentegen moeiteloos deze gevaren omzeilen. Dit is gedeeltelijk te ontwijken door gebruik te maken van een specifieke accu controller, of om op voorhand een backup te maken.

Chiptuning: de keerzijde van de medaille

Aangezien je extra pk hebt, is het simpeler om een zware voet te kweken en hiervoor dien je uiteraard op te letten. Eveneens kan het zijn dat je wagen meer koolstofdioxide-uitstoot zal hebben.

Welk prijskaartje hangt er aan chiptuning?

De kosten kunnen onderling erg schommelen Wil je het naar behoren laten doen, reken dan ongeveer op 290 euro. De reden van deze hoge kostprijs is de gegarandeerde expertise over ECU, de software en de machine’s, en de tijdspanne: zo’n 2 à 5 uur.

Firma’s uit Nederland voor autochipping

Het beste chiptuning bedrijf let op alle relevante aspecten voor veilige chiptuning:

  • Wees zeker van een reservekopie en de beste batterijspanning
  • Voor deze kwaliteit spendeer je je geld nergens beter
  • Vakmannen die weten waar ze mee bezig zijn

Mijn Chiptuning

De Factorij 61D
1689 AK Zwaag
Nederland
+31 20 201 8367

You may also like