Wat kan er mis lopen bij het laten chippen van je wagen?

Chiptuning is een goede methode om rendabel meer pk uit je voertuig te halen. Echter zijn er minder positieve aspecten te linken aan chipping. Op welke manier je aan een geskillde chiptuner geraakt zeggen we straks in dit artikel, echter je kunt ook hier klikken om gelijk een prijsopvraag op te vragen.

vag tuning bij mijnchiptuning.nl

Chipping , wat houdt dat in?

Via chipping krijg je een auto die zijn volledige kracht behaalt, en dat moet niet duur te zijn. Bij fabricage wordt de wagen voorzien van een standaard programmatuur, en bij remapping gaan zij dat aanpassen om het maximale uit je auto te ontvangen.

Positieve aspecten chiptuning

Geef je wagen meer dan 35% bijkomend vermogen, en dat maar in enkele uren. Daarnaast zorgt het voor 15% minder benzineverbruik. Je zal ook simpelweg merken dat je wagen veel lekkerder gaat. Het scheelt ook nog ‘ns op je rekening, want je geeft minder uit aan brandstof.

Minder brandstofverbruik via chiptuning

De motor van je wagen gaat soepelder lopen als antwoord op chiptuning. Je aangekochte brandstof goed gebruiken én meer vermogen verwerven, dat is chiptuning. Ecu tuning is een wijze van chippen die eveneens bruikzaam is. Ecu houdt in dat het voornaamste doel brandstofvermindering is, extra vermogen verkrijgen is niet zo relevant.

Obd -chipping

De voordeligste en rapste techniek van autochipping is de OBD-methode We kunnen je met zekerheid zeggen dat de effecten bij OBD uitermate positief zijn.

Fabeltje: autochipping met testbank

Je hebt geen testbank nodig voor het remappen van je auto. Achteraf kan je deze wel bedienen ter vergelijking. In de chiptuning bestanden zit al een dyno rapport, zodat je geen testbank meer moet te gebruiken. Wij kunnen met quasi zekerheid meedelen dat dit regelmatig altijd gelijk is als het effectieve vermogen van de wagen.

Wanneer is chiptunen onjuist voor je wagen?

Chipping is niet nadelig voor je voertuig, maar als je het verkeerd laat uitvoeren, kan het wel erg slecht uitpakken. Hieronder delen we alle slechte technieken die kunnen voorkomen worden:

  • De auto chippen zonder deze op een accu controller te zetten
  • Je auto chiptunen zonder een backup uit te voeren
  • De ECU aanpassen met mindere chiptuning-files

Gevaren chipping

Chiptuning houdt enkele potentiële gevaren in. Een deskundige kan daarentegen zonder moeite deze gevaren omzeilen. Dat is gedeeltelijk te ontwijken door gebruik te maken van een gespecialiseerde batterij controller, of om van tevoren een backup uit te voeren.

Slechte aspecten remapping

Omdat je meer power hebt, is het makkelijker om een zware voet te kweken en hiervoor moet je natuurlijk op te letten. Tevens kan het zijn dat je wagen meer CO2-uitstoot zal presteren.

Wat kost autochipping?

De prijs voor chiptuning kan sterk variëren. Voor iets minder dan 300 euro kan je je voertuig prima laten remappen. Het chippen duurt 2 tot 5 uur, de programmatuur is duur en vereist specialistische kennis over de ECU.

Chipping in Nederland

Wij lijsten hieronder al de factoren op waar tijdens een perfect gedane chipping rekening mee wordt gehouden:

  • Wees zeker van een backup en de geschikte accu spanning
  • Waar voor je centen
  • ECU-topexperts aan het werk

Mijn Chiptuning
De Factorij 61D, 1689 AK Zwaag, Nederland
+31 20 201 8367

You may also like